Rozsdakupac

Blog

Vasárnap

Vasárnap, szürke felhők, nyomott hangulat, 11:50 perc. Bejövő hívás, a vonal végén Zoli.

- Mit csinálsz délután?

- Mit csináljak?

- Menjünk autózni.

- Menjünk.

Read More
Imi Bíró
Feltárás

Három napja tartott 2019, mikor az Olaszországból érkező Prinz repedt abroncsai ismét aszfaltot értek a kéthetes tréleres kényszer parkoló után. A fűtött garázsban végre nem járt azonnali fagyhalállal az autó hosszasabb átnézése, illetve közepes gyomorgörccsel tettük emelőre a kissé viharvert barátomat. Az aggodalom hamar tovaszállt, és igazolódni látszott az olasz piacos autók legendája.

Read More
Így nem lett Ferrarim

Mostanában kattintásvadász címekben elég jó vagyok. Vagy csak az életem ingája leng ki olyan mértékben, amely valóban indokolja a hasonló bevezetéseket? Valahogy így. Egy olyan időszak jött el az életemben, amely a teljes extremitásról szól, és ebbe belefért az is, hogy valóban reális dolog volt egy Ferrari vásárlása. Ha érdekel, elmondom, hogy végül hogyan nem lett.

Read More
Piszkos herceg

Hajnal 2 óra volt, korom sötét, és decemberi hideg. A reflektorok különböző raktárak, műhelyek épületeit pásztázták menet közben, a város széli ipartelepen rajtunk kívül nem igen mozdult senki. 12 órája voltunk úton, a szemünk lelkesen fürkészte az árnyékok mögött megbújó formákat, de mintha minden pislantás egyre hosszabb szeretett volna lenni.

Read More
Az egész úgy kezdődött...

Az egész úgy kezdődött, hogy megpróbáltam előre gondolkozni kicsit. Elképzelni, és felépíteni egy tervet mondjuk 3-5 évre, célokkal, meg mindennel, ami az ilyen komoly, érett gondolatmenethez kell, és amikkel igazán elégedett, nyugodt de ugyanakkor eltökélt mosollyal hajtja esténként álomra a fejét. Vagy párnára.

Read More
Imi Bíródani, volvo, honda, accord, nsu
Majdnem meghaltunk!

Haha, milyen kattintásvadász cím ez, ugye? Ennyire talán nem volt vészes a helyzet, ám az igaz, hogy akár nagyon komoly balesetet is okozhatott volna a Bogárra kimondott rossz diagnózis. Ha most csak azért kattintottál, hogy utána bekommenteld, hogy milyen felelőtlenek vagyunk, és mennyire veszélyeztettük a közlekedők épségét, akkor igazad van, írd nyugodtan már akár most, olvasás nélkül. De ha érdekelnek a részletek, amelyek akár fel is menthetnek, kérlek folytasd.

Read More
Imi Bíróvolkswagen, bogár, binci
Szobadísz

Öreg vackokat birtokolni, használni elég fasza dolog. Kiállták az idő próbáját, megidézik az általunk vágyott kort, kiszakítanak a hétköznapok megszokottságából. Nyugi, nem fogom ezt tovább ragozni, véletlenül ritkán téved az ember fia erre a blogra.

Read More
Imi Bíróhonda, cb, motor, daniComment
2018 és a Bogár

A tavalyi év volt a Bogár éve volt. Bejártuk, és - talán mondhatom így - meghódítottuk Európát. 9500 kilométer megtétele és majdnem két hónap után jöttünk vissza, beteljesítve egy álmot, ami már a megvétele előtt itt lebegett a szemem előtt. Nekiindulni és menni, mindegy merre. Ehhez képest 2018 kevésbé volt fényes.

Read More
Még egy nyűg

Kérdezi az ember magától, hogy miért akar újra és újra egy csomó problémát és gondot a nyakába akasztani, ami egy zsák pénzt is elvisz és igazából nincs is rá szüksége? Egy apró percig megfordult a fejembe, hogy nem is akarom én ezt. „Lóf*szt!!! Szarunk mindenre, kell és kész!”  És így történt, hogy a Campus fesztivál másnapján erősen kómásan és másnaposan megvettem a második S14-emet.

Read More
Imi Bírónissan, silvia, petiComment
A japán kocka nyara

Véget ért egy újabb szezon. A letekert ablakos krúzolásokat szinte elérhetetlenül messzire fújta a hideg őszi szél, a meleg naplementét pedig vastagon takarja a köd szinte folyamatosan. A garázsokban itt az ideje a károk felmérésének, kiszúrni egy új rozsdapöttyöt, megtippelni, hány új horzsolás van az alvázon, kinek mi színpatikus. A bő fél éves bokszkiállás ideje alatt sikíthat a flex, szállhat a festékpor, a tulajok pedig a garázs kapujában mélázva húzhatják össze a kabátot, hisz a nyár még messze van.

Read More
A világ legjobb útja

Valamikor 2011 kora nyarán váltott ki mélységes felháborodást Juan barátunkból az a tény, hogy a magazin szerkesztőségének egyik tagja sem ismerte megfelelő mértékben a Top Geart. Éppen ezért onnantól kötelezővé tette számunkra egyes részek megtekintését, amelyhez helyet, pattogatott kukoricát és fröccsöt kínált. Sorra vettük a fontosabb jeleneteket tartalmazó epizódokat, úgy mint a halhatatlan Hilux, a Porsche VS. szabadeső Bogár, az Északi sark expedició és így tovább.

Read More
A kálvária vége

Lassan két éve esett szét először. Másfél éve másodjára. És egy éve volt róla szó utoljára. Azoknak, akik nem tudnák, hogy miről van szó, egy gyors összefoglaló: 2013 október, M3, Hatvan. A Bogár olajnyomás lámpája felvillan, a motor kattogni kezd, majd mielőtt elérném az 500 méterre lévő benzinkutat, megragad. Egy hónap eltelik, tréler vissza Budapestre, új motor vásárlás. De már vége a szezonnak, majd tavasszal berakjuk, addig garázs.

Read More