Rozsdakupac
__IMG_6948.jpg

Burgers and Wheels 2019

__IMG_6948.jpg

Burgers and wheels

2019 05 24-26 Pécs

szöveg @daniel.hava | fotó @biroimi


A Looser’s Bash csapata egy májusi hétvégén ismét megmutatta, hogy is mennek a dolgok Pécsen. Erőlködés nélkül összeraktak egy olyan rendezvényt amihez foghatóval itthon csak nagyon kevés, vagy talán még annál is kevesebb esetben találkozhatunk. Ez volt a Burgers&Wheels, immáron harmadszorra.

Két éve értetlen fejjel fordultunk be az eldugott udvarba, hogy aztán órákkal később fájó szívvel hagyjuk azt ott, tavaly már tűkön ülve krúzoltunk délre, idén pedig már januárban húztuk a strigulát a rendezvény napjáig. Hogy mitől is okoz függőséget a vesztesek találkozója? Érjünk oda, és elmondom.

Mivel a szerkesztőség vackainak ötven százaléka (Bogár) egy becsületes átnézésre, a másik fele (NSU) pedig szinte a csodára vár, így ebben az évben a saját szarjaink melletti sörözés opcióját vájó szívvel vetettük el. Ekkor került reflektorfénybe Keszi Robi barátunk T3-as busza, ami a dübörgő vanlife mozgalom újdonsült tagjaként az ehhez hasonló túrákra szakosodott. Így következhetett be, hogy a  zöldségesautó közképből lassan, de biztosan kimászó Volkswagen pénteken megfontolt, de annál büszkébb 80-as utazóval suhant az egyre szebbé váló tájon, hármunkkal a fedélzeten.

A Létra udvarában immár ismerős, és a rendezvény előtti estéhez képest nyugodt arcok fogadtak, kapkodni kár, itt nem úgy megy az. A T3 megmutatta igazi arcát, lassú kisteherből hordozható nappalivá vált, ahol teljes nyugalomban sörözhette magát rommá a benne tartózkodó társaság.

Másnap délelőtt a csendes domboldal utcáját a már várt moraj törte meg, kezdődni látszott az idei BW. A kis udvar szépen meg is telt motorokkal. Röhögve elfért a veterán BMW mellett a 10 éves Honda, a cafe racer mellett az enduro, ez a nap másról szólt, és ezt mindenki tudta. Hideg sör, és minőségi burger, old school DJ, és élő zene, emberek, motorok, és a lemenő nap lágy fénye volt mindaz, ami idén is kiadta a hibátlan képletet. Mert ennél nem kell több, ha megfelelő stílussal kezeli az ember, a folyamatosan cserélődő látogatóknál jobban pedig semmi nem is támaszthatta ezt alá. A kétkerekűek felhozatala idén sem hagyott kivetni valót maga után, autós téren halványabb volt a felhozatal, míg egy éve mindenki megtalálhatta a maga számítását. Jövőre remélhetőleg visszatér a korábbi arány, és megmarad a most megmozduló tömeg.

Vasárnap - hála az esti minimális alkohol fogyasztásnak, és a nagggyon korai fekvésnek - közepesen megfáradva pacsiztunk a srácokkal, majd másztunk vissza a fehér bálnába. Alig 3,5 órás úttal, és egy újabb tökéletes emlékkel hagytuk magunk mögött a Mecseket. A Looser’s Bash megint megcsinálta, maximális lazasággal pattintottak egy szombatot, ahol aligha lehetett volna jobb helyen az, aki befordult abba a bizonyos kis udvarba. Mi pedig maradunk őszinte híveik, jövőre ugyanakkor, ugyanott!